torsdag 25. februar 2010

I Oslo

Enkelt , men oppfinsomt !
Fristende


Hva ses når man venter på å bli hentet ??

søndag 14. februar 2010

Årets første båltur




....men sikkert ikke den siste. Egentlig var det meldt sol, men det var overskyet, til og med litt snø i lufta, men vi hadde bestemt oss for en tur til skogs, så vi pakket i bilen og dro nordover. Luksefjellveien var kjempebra brøytet, vi kjørte til Bløyen, i nordre enden av Fjellvannet. Der er det en gapahuk, vi hadde tatt med ved og pølser, og til og med sola kom til slutt. En nydelig tur i vår flotte norske natur.

Kammerherrens utsikt






Endelig fikk jeg tatt turen til Kammerherrens Utsikt, men det ble slitsomt. Startet ved åtte-tida, opp Brubergdalen, såvidt innom Siljuknatthytta, og videre i ikke altfor godt tråkka sti. Tråkket igjennom litt, men ikke verre enn at dette skulle gå bra. Elgspor, hare og rev (eller gaupe)-spor,men ingen å se. Sola skinte fra knallblå himmel, og jeg ankom Utsikten ca kl 10. Satt og nøt et stykke sjokoladekake, men manglet kaffe. Tok fatt på veien over Siljuknattene til Ulskollen, men tråkket igjennom til over knærne mange steder, ble dyktig sliten, sta som jeg er, snudde jeg ikke, men kjempet meg frem, sola skinte fortsatt, og jeg ankom Brynhildsbu 12.15. For de som er kjent, er det laaaaaang tid. Kjempesliten sank jeg ned på benken, der to damer delte både kaffe og sjokolade med meg. Og så ned fra Ulvskollen og hjem. En slitsom dag, men godt fornøyd, og venter med samme trase til barmark !!!

torsdag 11. februar 2010

test 3

Blåmeis, kjøttmeis og grønnfink

Se det, ikke vet jeg sikkert hva som skjedde, men bilde over hele siden ble det nesten. Kan forresten si at det var minus 20 grader da bildet ble tatt, og viser islagt Drang med Fyresdalfjell i bakgrunnen.

Så var det å få større bilder, da.

onsdag 10. februar 2010

Fantastisk tur i Vestmarka

Utsikten i motlys

Siljuknatthytta dukket opp

En bru i Brubergdalen

En annen bru i samme dalføre

Tung bør for et lite tre !

Det ble igjen en fantastisk tur i Vestmarka, opp Brubergdalen til Siljuknatthytta, denne dalen ligger dessverre i skyggen, ingen morgensol før man kommer opp til hytta. Jeg fyrte opp, kokte såvidt kaffe, og satt og nøt stillheten, nesten fristende å sitte ute, men minus 9 var litt for kaldt. Etterhvert videre over Ulvskollen, der jeg bare MÅTTE sitte litt på Utsikten og kjenne sola varme i ansiktet, og nyte utsikt over Nordsjø og Skien/Porsgrunn. Småfuglene har såvidt begynt å kvitre. Så innom Brynhildsbu , en halv kopp kaffe der før jeg gikk ned igjen. det ble en heldagstur, og jeg fikk bruke denne praktfulle dagen fordi jeg er AFP-pensjonist med brukbare bein !!

tirsdag 9. februar 2010

test 2

Så mørkt er det når jeg peser meg opp Brubergdalen i morgentimene

Parti fra skogen

Brynhildsbu til venstre, vedtekket til høyre !!

Ok, da klarte jeg å lage et litt langt smalt bilde i headingen, men lurer på hvordan det kan dekke /strekke seg over hele siden ??

Ja, ja, jeg lærer vel etterhvert. Tok med kamera da jeg gikk til min mor for å spise frokost idag, men det var kaldt, jeg hadde dårlig tid, så det ble dårlig med dagens bilde. Og godt var det for siden HP-kameraet har vært uten batteri en stund, nytt batteri bestilt og innstallert igår, og hvem glemte å sette inn minnekort !!!!!!! Da er det godt å IKKE ha tatt noen blinkskudd. !!

Men fra kollen min har jeg mange , for meg, blinkskudd som gir meg fred i sjel og sinn. Å gå i skogen når den er vinterkledd, er bare helt nødvendig for meg. Like viktig som om sommeren.

Test

Oppstart

passer ikke inn
gir lyst til å finne Ulvsvann
her kan man bare gå inn
Historisk !!

Alltid spennende med noe nytt, Tenkte jeg måtte ha eget sted for bilder som egentlig ikke har noe med hage å gjøre. Så får heller innleggene om hage bli mer konsentrert. Inspirert av en blogg jeg slumpetraff, tenkte jeg at jeg også hadde en tur i skogen med utkikk etter skilt. Nå er dette meropplysningsskilt, kanskje, men dog. det ble liksom en 'tematur' !!