fredag 30. april 2010

Kattens lek......




Drama utenfor kjøkkenvinduet i ettermiddag. En katt, en rotte, en skjære og en kråke. Kattens lek med mus er velkjent, og jeg har sett det før, denne gang hadde katten fått tak på en rotte, og skjæra og kråka kappes om å distrahere katten ved å nappe den i halen. Vi fulgte dramaet lenge, og fikk tatt et par bilder, og det endte med at rotta tilslutt søkte tilflukt under en tuja, og var dermed trygg for både kattekrek og fugler. Og siden det begynte å regne, var katten lite interessert i rottesteik.

Ikke akkurat hyggelig å ha rotter rundt huset, men ........

torsdag 29. april 2010

Et lyspunkt



Fikk disse vakre Gerberaene av min snille søster idag. Egentlig er det jo jeg som burde gi henne, som kjører meg hit og dit på fridagene sine. Vakker farge.

Tar like gjerne med mine små frosker som har holdt meg med selskap disse ukene jeg har vært mer eller mindre lenket til sofaen. At jeg samler på frosker og har endel som skal ut av vinterkassen sin og ut på verandaen. Prinser blir det vel ikke, og jeg har jo en ganske grei prins allerede !!

torsdag 22. april 2010

Fotokurs






Kveld 2 av 3 på fotokurs, skulle vi egentlig fotografere en bro. Jeg plasserte meg på en stol i nærheten og fikk tatt bilder fra en litt annen vinkel enn de andre, men jeg plukket opp et par tips allikevel. Nemlig å gå ned på kne hvis du tar bilde rett på broen. Det må jeg huske. Jeg fant et speilbilde av broen såvidt, og brukte det som en avslutning på vinteren. Men noen sludd/regn byger avkortet utefotografering, og vi fikk i stedet en innføring i portrettfotografering. Det er egentlig ikke min 'greie' men tror mange fikk noen aha-opplevelser.

Det er uansett spennende og nyttig med slikt fotokurs, vanskelig for lederne, siden vi har forskjellige kameraer og forskjellige 'ståsteder'. Men de greier å finne fellesnevnere.All ære til de som orker å veilede oss amatører.

Hadde noen flotte skyformasjoner utenfor vinduet under kurset, og det ser ut til at en 'askesky' er i ferd med å legge seg over.

mandag 19. april 2010

Begrensninger




Jeg ser jo klart begrensningene i å ikke være mobil, verden rundt meg blir liten.

Nå er jeg i ferd med å lage et fotoalbum til min far etterat han har feiret tredagers 90 år, og jeg henter inn bilder fra herfra,derfra. Og kom over dette fantastiske bildet av Gaustadknea tatt fra bilveien i Tuddal, ca midt på dagen. Det er min søster som har tatt det. Et virkelig knallbilde synes jeg.

Kunne nesten vært askeskyen fra Island !!

mandag 12. april 2010

Mappe6 bilde 6



Siden jeg synes Bildebloggen er morsom, lot jeg meg rive med av nysgjerrighet over hva JEG hadde i mappe 6 og bilde 6, og dette var hva jeg hadde, men siden jeg er dataanalfabet, så vet jeg jo ikke hvordan jeg kan linke eller gjøre noe som helst med det, men har nå lagt det her da !!

Vår tegn




Ganske morsomt å sitte å følge humlens intense jakt i en gruppe påskeliljer !! Den var innom absolutt alle 'trompetene', og stor var den i forhold til disse narcissenes små trompeter.

fredag 9. april 2010

Mer macro





Greit å trene , men savner noen å spørre. Og ser at Photoshop ikke er langt unna !!!
Og hvorfor blir den nydelige mørklilla krokusen veldig blå ?? Og hvordan kan jeg få hele krokusen skarp ? Nå har jeg meldt meg på nytt fotokurs som jeg skal delta i MED gips, og kan kanskje få svar der.

lørdag 3. april 2010

Påskeaften 2010



Som jeg sa på facebook (Bjørg Aas) i natt, så er det noe med å prøve å finne noe positivt når verden er blitt begrenset av fire vegger. Siden vi fortsatt ikke har TV, finnes det mange timer til lesing av gode bøker, og jeg er egentlig ganske altetende i så henseende, DVD'er finnes, så jeg kan se film, og Nett-TV kan brukes til de få program jeg kanskje hadde sett hvis...

Utsikten fra min plass i solen/sofaen kan være dette, og jeg har allerede nesten avsluttet Lucifers Evangelium av Tom Egeland, som jeg kan anbefale hvis man liker Dan Brown og liknende. Veldig fascinerende og spennende. Har også lest Sort Messe av John Carr, som hadde en meget overraskende slutt. Anbefales. Disse bøkene jeg har foran meg nå har jeg fått låne av en venninne, hun bare tok et utvalg fra sin egen bokhylle, og de fleste var ukjente forfattere for meg, siden jeg bare har hørt om dem, men ikke lest. Jeg satt inatt og oppdaterte hjemmesida mi også, så jeg får jo tid til mye av det jeg ikke ellers hadde hatt tid til.

torsdag 1. april 2010

Påskeutsikt

Mine døtre har gledet meg med noen påskeliljer.



Og hva kan man ta bilde av fra en sofa med beinet gipset ?? Jo, selvfølgelig krykkene og beinet. Krykkene er tilogmed utstyrt med reflekser, så da er det vel meningen man kan gå ute også !!! Det er bare Dag 4 av 42 dager, hvordan i all verden skal jeg holde ut dette ?? Det er laaaangt å gå til WC enda vi har 48 m2 leilighet !!! Kjenner'e godt i armene allerede, men etter noen uker går det vel.

Jeg sitter selvfølgelig og saumfarer alle mulige blogger, fortrinnsvis fotorelaterte, og drømmer meg helt bort , og NYTER alle de flotte naturbildene.

Prøver også å få til denne fotobloggen min, men får den aldri slik jeg vil ha den. --Sukk !! Kanskje etter noen uker !!