mandag 28. februar 2011

Var det like mye sist år ??


Kanskje heldigvis at man ikke husker å godt, men synes det er mye snø som skal smelte nå i neste måned. for i mars vil vi bare ha varmegrader !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

søndag 27. februar 2011

Ny tung snø





Da kom det mer snø, selv om det kanskje ikke ble mer enn 20 cm, men den var tung som bly. Jeg tok meg en liten gåtur i skogen idag. Ingen hadde gått før meg, så det var tungt. Egentlig trodde jeg denne veien var brøytet vinterstid, men, neida. Og sta som jeg er, skulle jeg gå nettopp her idag. Det var helt blikk stille, og jeg tenkte at lengten etter vår og fuglesang var særdeles merkbar.

mandag 21. februar 2011



Så ble dette det siste bildet fra Tuddal i denne omgang. Vi sitter og nyter sola noen minutter, skuer ut mot Raulandsfjella laaaangt i bakgrunnen. Jeg tenker jeg sitter på 'verdens tak' !! Tenk å få være så heldig å kunne komme hit (ca 30 år siden sist) ingen selvfølge, man blir så utrolig takknemlig og ydmyk. Det er vel noe med alderen, ja.

søndag 20. februar 2011

Helt utrolig






Helt plutselig fikk jeg muligheten til å komme til Tuddal denne helgen, på besøk hos min mellomsøster. Vi har hatt lange skiturer i et fantastisk vintervær, knallblå himmel og hvite vidder er en drøm. Silkeføre, men ganske kaldt. Om kvelden har det blitt noen runder Yatzy ut i de små timer, med nogo attått.

fredag 18. februar 2011

Seniortur til Gråten



Jeg var så heldig å kunne delta i torsdagens 'lavterskeltur' i regi av Telemark Turistforening, og den gikk til Gråten, en bydel i Skien. Jeg gikk og gledet meg over at de fleste hus er nyrenovert, det skaper en egen atmosfære. Godt at gammel byggestil blir tatt vare på.
Praten gikk blant oss 40 seniorer som deltok, og jeg synes nesten det er tragisk å lytte til samtaler om at dette er det eneste 'folk' kan finne på etter avsluttet arbeidsliv !!! For meg er dette enda en interessant ting å foreta seg, i tillegg til altfor mange andre ting å finne på. Dette blir en del av min interesse for å være ute i naturen, selv om dette er i bynære områder. Jeg takker Turistforeningen for dette tilbudet som da er til mest nytte for de som 'ikke ha annet å finne på'. Så heldig jeg er som trenger et par dager til i uka !!!!!

torsdag 17. februar 2011

I vinduskarmen






Det er noe med orkideer, Samboeren fikk en hvit til bursdagen, ellers er de andre gjenblomstrende.

mandag 14. februar 2011

Bad



Det ble et innebilde fra denne helgen. Min datters samboers mor (!!) fylte 80 år, sammen med sin bror som fylte 70, utrolig spreke, og et kjempeflott familieselskap. Mye god mat og godt drikke. Men det vi husker aller best var husværet vårt. Et halvferdig-renovert gammelt hus, der 'effektene' kommer på plass etterhvert. Badekaret hadde finesser vi aldri hadde hørt om. De kan nemlig sitte nede i første etasje og fylle karet med passe mye vann via en slik fjernkontroll !!!! Spennende å se dette huset ferdig !!!

lørdag 12. februar 2011

Huttemegtu





Ikke særs gode bilder, men bevist at når de melder minus 14 i Skien, så bor vi 4 km utenfor, i en bydel av Skien, med ganske lavere temperatur, målt på begge sider av huset !!!!

fredag 11. februar 2011

Seniortur igjen



Er det ikke lavterskeltur, så er det seniortur. Du verden så sosial jeg er blitt på mine 'gamle' dager, jada, jeg nærmer meg stygt 64 (neste måned). Men jeg kommer meg ut !!! Igår ble det igjen ekstra lang tur fordi etter det store snøfallet, tenkte jeg at uansett hvor jeg parkerer, vil bilen stå i veien, så jeg lot den stå i fred (kostet av naboens bil i stedet!! hun skulle ut med liten unge på morrakvisten), så var det 4 km til min mor som hadde invitert på frokost, så var det 3,5 km x2 med seniorene i Turistforeningen, med innbakt orientering på Skien Brannstasjon, og så 4 km hjem igjen. Så får jeg slengt til meg at jeg er såååå sprek, men alle kan vel gå samme strekning, bare man ikke stresser !!!! Jeg veier minst 10 kilo for mye og trenger å bevege meg, og dette er lystbetont. Nå er jeg ikke så skåpsikker på om jeg blir tynnere av dette, men frisk luft får jeg da.

onsdag 9. februar 2011

Lavterskeltur






Det er da et finurlig navn ?? Men jeg er da med, denne gang til Åletjern, der jeg aldri har vært vinterstid. Stedet er en offentlig badeplass ikke langt fra Skien sentrum, men idag måtte det eventuelt vært isbading. Heldigvis hadde ingen tatt med isbor, så da slapp vi det !! Men ved var medbrakt, det ble bål, pølser og flesk ble svidd over ilden, og vi var 21 stykker som kunne nyte en dag ute, i en litt disig sol. Et utmerket tilbud fra Telemark Turistforening, for de som måtte ha anledning til en tur på formiddagen.

tirsdag 8. februar 2011

Skitur



Bare en elg hadde gått før meg, men jeg så den ikke.

Været var bare helt fantastisk, tok med ski og gikk til hverdagshytta mi, sola varmet i ansiktet, snøen falt fra trærne, himmelen var helt knall blå, enkelte fugler hørtes. Det beste av alt var at det ikke hadde vært mus i hytta siden sist. Hjemturen ble litt slitsom, der sola hadde vært i sporet , ble det klabbeføre, og staven brakk på flatmark. De er vel ganske gått ut på dato disse stavene, og jeg sleit med bortover og nedover med en stav og 10 cm pakket snø festet under skia. Det tok tid, men været var fint, så det ble en firetimers tur. Herlig å være pensjonist !!!

lørdag 5. februar 2011

Ut på tur




jippiii, det ER vår !!! Iallefall var været til bare å nyte. Vi kjørte en halvtimes tid nordover, fant et sted i solen, bål, kaffe niste og pølser i sola som varmet godt i ansiktet. Herlig !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hjemme satte vi oss på verandaen og tok en kopp kaffe i PLUSS 11 !!! Vårfølelsen satte seg i kroppen !!

onsdag 2. februar 2011

sosialt samvær





Tenk at jeg som egentlig liker best å gå alene i skogen, har hengt meg på tilbud fra Telemark Turistforening . Gåturer på formiddager, er jo for noen av oss som har trukket oss tilbake fra arbeidslivet. Idag var det gåtur til Galtetjern, ikke så langt unna der jeg bor. Bål og niste og pølser og kaffe. Det eneste som manglet var sola. Så heldige vi er som bor i Norge, og kan lengte etter vår og sommer, kan vandre i uberørt vinterskog. Jeg takker.

tirsdag 1. februar 2011

Llandeilo






Inspirert av Olavs blogg, vil jeg bare si at Llandeilo er virkelig 'verdens navle' !!!!! Hvem i huleste har vel hørt om den lille landsbyen i Wales ??? Vi var på ferietur med tog i Syd Wales, og hadde satt nesa nordover, men fant stedsnavnet på kartet, gikk av på stasjonen, og trodde at NÅ hadde vi gjort en bommert !!!! Det gikk av et par sjeler i tillegg til oss, så noen måtte vel bo her ????? Ingen stasjonsbygninger her, bare et skur til le mot regn og vind !!!! Men vi tuslet etter disse sjelene (som forsvant fort), rakk ikke å spørre dem. Med trillekofferter bak oss, fant vi etter ca 10 minutter en gate, noen hus, et par puber ,et hotell, og var reddet. Vi kom i snakk med 'de innfødte' på en pub, og neste dag fikk vi en helt ubeskrivelig tur med en av dem. Han kjørte oss rundt i omegnen, guidet, tok oss på verdens smaleste veier inn i Snowdonia, veier vi ALDRI hadde funnet selv, og som jeg ikke vet om vi vil anbefale.(Fartsgrenser finnes ikke der) En kafe fantes der veien sluttet, midt i intet !!! Et minne for livet.