mandag 28. mars 2011

Takk



for all medfølelse. Det tok nesten tre uker, men satt hos ham til siste åndedrag, veldig fint. Min far ble nesten 91, og hadde et langt og godt liv etter egen målestokk. Jeg er nå glad jeg de siste tre årene gjorde det til en 'vane' og spise frokost med han en gang i uka, på sommeren på hytta som han var så glad i. (En halvtimes kjøretid). Jeg har ikke noe usnakket med han, og ja, vi var veldig bevisste på at han kanskje kunne høre oss.
Og så kom jeg hjem ikveld, og det sto den digre kurven foran døren , fylt av perleblomster og påskeliljer og noen stemor.Noen gode venner hadde sendt den til meg. Og jeg som er så glad i blått !! Det varmer i en tung tid.

lørdag 26. mars 2011

Venstøptjern





Heldigvis har jeg en forståelsesfull mellomsøster som skjønner at det er viktig for meg å komme til skogs , spesielt i disse dager.(La meg legge til at jeg har sendt gubben på guttetur til England) Det ble en tur til hverdagsytta mi i et fantastisk flott vårvær. Skuffende lite fuglesang, men var nok for sent på dagen. Gikk på beina i tidligere oppkjørt skiløype, og på hytta hadde det heldigvis ikke vært mer mus, så jeg kunne fyre i ovnen, varmet snøvann, og fikk vasket ut litt tidligere muselort. Og så ble det 4,5 timers 'ventetid' ved min fars 'leie' i kveld. Men jeg hadde da vært på hans yndlingshytte som han har brukt både titt og ofte.

fredag 25. mars 2011

Grantjern - et friminutt





Friminutter er nødvendig for meg i denne tiden som er preget av min fars sykeleie. Jeg vandrer i områder der min far er vokst opp , og kommer liksom nær ham der, spesielt nå når han ikke lenger kan kommunisere.

Det eneste dyret jeg traff på var en hest og en kjempehyggelig eier, som kunne fortelle mye om området som jeg ikke visste om. Deilig å se snøen må vike, selv om snøen ligger meterhøy i terrenget. Fuglene kvitret, hørte både granmeis, kjøttmeis og grankorsnebb, men de var sky og ville ikke fotograferes. Medbragt kaffe og niste smakte. Dette er en av de få veier som er vinterbrøytet, dog ikke for biler, kanskje slike 'høybeina' firehjulsterekkere.

onsdag 23. mars 2011

Meensvann





Har nesten dårlig samvittighet når jeg i dag kunne legge ut på tur med Turistforeningen igjen, denne gang til Meensvann i vår Østmark, i et fantastisk deilig vårvær. Mens radioen melder om uvær nordover !!!!!! Vi hadde en flott tur, som var bare til å nyte, kjente kroppen ble fylt til randen igjen. Godt for meg i disse tunge og lange dager. Men jeg velger å ta noen 'friminutt', det er nødvendig.

Lurer på



... om det er på tide å ønske seg ny bærbar når E'en blir til F. Liksom litt rart med alfabet/tastatur med to F'er og ingen E !!!!!

søndag 20. mars 2011

Trommeren



Vassenddammen
Trommeren , synd med nedtappet vann.


en tur til skogs var helt nødvendig idag. sykdom i familien suger all kraft ut av kroppen, og jeg måtte ha påfyll. Dro med stativ og fotoapparat og skulle se etter noen grankorsnebb som jeg vet hekker nær der jeg var, men den eneste 'fuglen' jeg fikk tatt bilde av var denne isfuglen.

lørdag 19. mars 2011

'Snart' ferie !!!




Det er jo egentlig ikke sant, for ferien er ikke før august/september, da har vi tenkt å sykle langs østkysten av Syd-England, med besøk på Lundy Island. Men kanskje en liten tur innom Dartmoor nasjonalpark. Uansett er det greit å legge planer, det er gratis, også !! Og mens jeg satt ute i vårsola, kom det sigende en luftballong i det fjerne. Kanskje fordi Odd skal ha sesongstart i morgen ??
Vår i lufta idag !!!

fredag 18. mars 2011

Ennå...



... er det en stund til vår !! Men deilig å ha trappa ned til hagen ferdigmåket !!! trappa var ny sist år, og jeg ser at her må det settes krokus til høsten !!!

tirsdag 15. mars 2011

Vemodig



Det er noe vemodig å sitte ved min slagrammede gamle far, som i disse dager ser ut til å forlate et langt liv. Vanskelig når taleevnen er borte. Synes disse siste rester av lys blir talende.

lørdag 12. mars 2011

Kjøving




Naturen lar seg ikke stoppe. Det kjøver over vårt nye utegulv utenfor hytta. Normalt skulle vannet fosse under dette golvet, men ........ Det er ca 70 cm dypt under, og vi trodde det skulle holde !!! Sukk !!

fredag 11. mars 2011

Blå sommerfugl



Jeg fikk en blå sommerfugl av min yngste datter på bursdagen min idag. skulle nesten ønske at den ble levende !!

tirsdag 8. mars 2011

Grønnfink og grankorsnebb




Grønnfinken ser vi hele vinteren utenfor hytta, de er som oftest 6 - 8 stykker, de liker godt solsikkefrø, og er vakre med sin knallgule stripe.

Grankorsnebb har jeg aldri sett tidligere, men de satt midt i veien der jeg kjørte. Hadde ikke stativ, og tok bilder fra bilvinduet. Måtte redigere litt for å få frem fargene, men har bestemt meg for å kjøre oppover samme sted (tar med stativ !!) og håper på bedre bilder. Men måtte allikevel legge ut dette, og lurer på om det er noen som har sett den før !! Ornitologisk forening sier de hekker nå i mars allerede, så da vil de vel være i samme område som jeg så dem. Spennende !!

lørdag 5. mars 2011

Å, nei



....Ikke mer nå !!!!! Verandaen på hytta var tørr og snøfri da vi forlot den, men nå var det jammen kommet halvmeter'n igjen !!!! Har vel aldri lengtet slik til våren noen gang. Kan det være noe med alderen ??? Kan man skylde på alder i alt ???

torsdag 3. mars 2011

Hjellevannet rundt





Dagens seniortur Hjellevannet rundt i fantastisk vårsol som varmet langt inn i sjela. Det er da jeg er mangedobbelt glad for at jeg er pensjonist !!!!! Prøvde meg på en litt vinkel fra en gangbru, men så var det skyggen av meg som ødela !!! Ja, ja, bedre lykke neste gang !!!

onsdag 2. mars 2011

Ulvsvatn






Helt normale kjedelige bilder fra en fantastisk flott tur idag i regi av Turistforeningen. Såkalt lavterskeltur igjen, synes det er et greit tilbud for oss pensjonister. At vår unge turleder heiv seg i snøen for å lage snøengel, var jo bare morsomt. Godt å se slik yr vårglede (mine ord!!). Ser at jeg må skjerpe meg, må finne på noe mer spenstige bilder. Der har jeg mye å lære. Sukk !!