tirsdag 29. november 2011

Damens herjinger




To steder langs den traseen jeg går til Ulvskollen lå det trær over stien. Her må vi rydde opp, og det blir ved til neste vinter, men langt å bære. Dagens tur var i nattemørket opp, og i duskregn nedover. Jeg jaget en mann foran meg så han fikk fyrt opp og kokt kaffe , før jeg kom ruslende (les: pesende). God samvittighet idag også. Ser du glorien ??

søndag 27. november 2011

På gamle stier






Det ble en søndagstur til Stengestad, et sted vi ikke hadde vært på veldig mange år. Hytta hører til Grenland Sportsfiskere nå, og ligger vakkert til ved vannet. Det var laget en vei videre lagns vannet, og vi var nyfikne, men det var nesten ikke kjørbart for en stakkars Skoda Octavia. Vi hadde med ved, laget bål, stekte pølser og hadde med kaffe, nydelig. En båt lå nesten under vann, men vi hadde ikke øsekar med. På vei tilbake stoppet vi på Utsikten (Rulleberget), som har utsikt nesten til havs. En deilig tur på minnerike trakter.

lørdag 26. november 2011

Stivett ?



Et sted langs stien til denne kollen min ligger en varde, midt inne i skogen. Jeg kjenner ikke historien bak varden, men det sies at om du går på feil side av dette treet, som ligger egentlig midt i stien, så vil du miste livet !!! Nå er det jo vel slik at vi alle skal dø engang, uansett, men jeg velger å gå på 'riktig' side, som er mellom treet og varden. Dagens tur var igjen en flott tur, sola sto opp mens jeg gikk, natten ble til dag. Jeg nyter å 'gå mot lyset'.

fredag 25. november 2011

Fortsatt bar mark




Jeg vet nesten ikke hva som er best. Greit at det er bar mark, men det er utrolig glatt på steiner og røtter i skogen. Når snøen kommer, tråkkes det til et fast dekke. Uansett ser det ut til at jeg er igang igjen med disse kolleturene. Med Peru og medfølgende Macchu Pichu i febr/mars i bakhodet, regner jeg det som en fordel at denne 'bakketreningen' er igang.
Mosen gir farge i naturen nå senhøstes.

tirsdag 22. november 2011

Morgensol





Skulle nesten tro det var kveldssol, men da jeg gikk til Kollen min idag tidlig, dukket sola opp som en rødglødende kule bak meg. Ikke lett å få den inn på kameraet. tåka lå over kollen, men forsvant enda jeg kom opp. Men på nedturen kom tåka igjen. trærne hadde smykket seg med slik rimfrostedderkoppspinn. Nydelig, og litt trolsk.

søndag 20. november 2011

Ronmonuten



Når man beveger seg i en skog der det finnes rester atter vei/kjerrevei, så kan mye oppdages. Dette er en slik oppbygd støtte for antakelig telefonstolpe. Jeg lette etter flere, men fant bare denne. Ikke langt unna går denne stien jeg rydder, og som jeg gleder meg til å finne ut mer om. På den ene siden av en myr synes den å forsvinne ut i myra. Har det vært en bru her, har det vært en større bekk her, har det vært en liten tjernpytt her ? Mange spørsmål kommer i hodet, jeg hadde med meg kaffe, satt midt i lyngen i skogen som jeg ikke så for bare trær, og lot fantasien vandre. Så mye spennende man kan oppleve/lage seg. !!!!

lørdag 19. november 2011

Der ingen skulle tru........



På min vei langs Fyresvatn stoppet jeg for å nyte dette landskapet som egentlig er et Vestland i miniatyr !! Og jeg undres, hvordan kan man trives med å bo så øde og forlatt som denne gården på den andre sida av vannet synes å ligge. Kanskje man må være født der ??!!!!
Det småregnte idag, så bildet ble ikke helt skarpt, men jeg nyter denne veistrekningen.

fredag 18. november 2011

Stifinner !!!




Ikke langt fra hytta vår ligger Ronmonuten. For endel år siden ble det sprengt vei på den siden som vender ut mot Drang. Men den gamle veien synes såvidt i terrenget bak denne nuten. Jeg er kjempenysgjerrig, og tror jeg må til med redskap for å se hvor den egentlig gikk !!!! Idag begynte jeg rydding av en nesten tilgrodd sti, det tar litt tid, kanskje jeg ikke er ferdig før til sommeren, men ....

Mye barnslig man kan finne på når man er på hytta !!!! God helg til de som måtte finne veien innom bloggen min.

torsdag 17. november 2011

November igjen



Novembertåke er jo ikke mye å ta bilde av, så jeg velger heller å vise den aller første orkideblomsten som har sprunget ut. Jeg har 10 orkideer i vinduene, og åtte av dem har knopper, men de vil nok ikke vise seg før nærmere jul. Orkideer er greie, fordi de trenger bare en skvett vann i uka, ellers intet stell !!! får de litt vann i nye og ne, takker de med knoppsetting. Hver blomst er jo et under !!!!

tirsdag 15. november 2011

Ulvskollen atter engang




Redaktøren av vår ene lokalavis skrev om novemberlyset her om dagen, og jeg tok disse bildene idag, da jeg var meg en tur til denne kollen igjen. Jeg er visst kommet i siget, som vi sier her. Det er fantastisk å gå i dagens første solstråler, vindstille, bare en og annen kjøttmeis høres. Etter en times bakkegåing er det godt å komme til varm hytte, nytrukket kaffe og en hyggelig prat med andre morgenfugler.

torsdag 10. november 2011

Ulvskollen . igjen !



En halvtime senere enn her forleden, men jammen kom jeg meg ut i mørket idag også. Jeg kreket meg opp, og kjente hvor godt det er ute på morgenen. Brynhildsbu var varm, kaffen var klar, og jammen sto det ikke en bløtkake på bordet, siden en av mine kollevenner markerte sine 200 ganger iår !!! Tåka lå tjukkere da jeg gikk ned igjen, og jeg kunne være takknemlig for nok en gang å ha tatt denne turen.
------ og så er det julerengjøring !!!!

tirsdag 8. november 2011

Ulvskollen





Jeg har savnet disse morgenturene til Ulvskollen, men har liksom ikke 'kommet igang' etter jeg brakk ankelen for ca halvannet år siden.

Idag tidlig startet jeg kl 06.30 i stupende mørke, med hodelykt og lokalsendinga på øret, og kom opp til Brynhildsbu, ei lita hytte på toppen, der kaffen var klar, hytta varm, og aktive velkjente kollegåere var benket til en morgenprat. Nydelig.

søndag 6. november 2011

Cupfinale 2

veien
blek novembersol over Drang
noen nekter å slippe taket

Cupfinale kan det være så mye det vil for meg, når en blek novembersol viste seg idag. Jeg fant en for meg ny veistubb inn i skogen. Er alltid nysgjerrig på hvor slike veier går. På kartet etterpå kunne jeg se at det finnes en sti til Kilegrend. Det må jeg prøve en annen gang !!!!

Cupfinale

Ikke alltid det funker, jeg prøver igjen, får ikke lagt til bilder.

lørdag 5. november 2011

I tåkehavet



Hentet et bilde fra forrige tur til denne Ulvskollen min, som jeg tidligere valfartet over 100 ganger til på ett år. Jeg tok nemlig turen idag også, men i tjukkeste tåke, og hadde bare mobilen med, det ble for mørke bilder med den. Eller at jeg ikke helt skjønner denne nye mobilen min. en times bratt oppover i mørkeste mørket med hodelykt, start 06.35. Jeg visste det var bløtkake idag ca kl 08.30, og jeg hadde bare så inderlig godt av denne turen. Folk passerte meg underveis, og vi var 12 stykker som tilslutt benket oss i hytta Brynhildsbu, til kake og nykokt kaffe. Deilig.

fredag 4. november 2011

Verdens Ende




Tilfeldigheter ville at jeg iår skulle komme til Verdens Ende i Norge, også, jeg besøkte jo Lands End i England for en stund siden. I min barndom var Verdens Ende et sted vi dro på skoletur, det fantes et flott akvarium der (iallefall husker jeg det som flott), men det var nå borte. Da vi skulle i en begravelse i Tjøme Kirke igår, hadde vi tid til å ta turen ut hit, og kunne mimre litt. Endringer er gjort på 50 år, gitt !!!!!

tirsdag 1. november 2011

Ut mot havet




Første novemberdagen var ikke akkurat fylt av sol, men søstra mi og jeg hadde bestemt oss for tur, og vi valgte ut mot havet, siden jeg bare har vært på Mølen en gang før. Dårlig sikt der ute også, men å lytte til havet som skyller inn over rullesteinene var turen verd. Vi hadde med niste og kaffe, og kunne nyte den til musikk fra havet. Det hører til historien at vi gikk fra Helgeroa, så det ble ca 8 km, en passe dagsmarsj gjennom forlatte campingplasser.

Kontrast





Kontrastene er store når man den ene dag sitter i Paris, og neste dag er i norsk skog. Jeg velger skogen, men nettopp derfor !!! Jeg er ikke så skråsikker på om jeg vil tilbake til den storbyen, selv om jeg ikke rakk egentlig mer enn dette sagnomsuste tårnet. Det var for å overraske mitt barnebarns forlovede i anledning hennes 21 års dag, og det var skikkelig moro at hun ikke ante noe om det før vi bare sto der !!
Enda mer ble dette et nytt eksempel på at man bare MÅ GRIPE DAGEN , for dødsfall i bekjentskapskrets og familie sier meg at dette er viktig. Kanskje det har noe med alderen å gjøre.
Fordi jeg er ekstra oppmerksom på dette, og velger å leve MED vissheten om at jeg er over middagshøyden, nettopp derfor er mine dager som AFP-pensjonist for korte og for få. Det er stadig mer jeg vil oppleve, både i det små og i større sammenhenger.
Dro denne gang med min datter, som merkelig (?) nok spurte meg : Hvor gammel føler du deg, egentlig ? Jeg tok det positivt opp, men det satte igang tanker jeg ikke har tenkt. Og noe svar kan jeg ikke gi. Gullkonfirmant iår, hjelpe meg, det er jo bare 'gamle' folk som er det !!!! Men blir overrasket over at jeg på denne markering ikke traff noen som var på Facebook, eller nesten ikke visste hva blogging var !!!
Men jeg lever nå allikevel mitt liv som jeg vil, nesten, iallefall. !!!