tirsdag 31. januar 2012

Kaldt




Det ryktes om kulderekorder ned mot minus 37 litt lenger opp i Telemark i dag tidllig. Jeg så det var minus 14 da jeg startet min tur til Ulvskollen ved 7-tida, men blir jo fort varm når det bare er oppoverbakker !!!! Jeg fikk reklamert litt for denne kollen min, siden jeg ble ringt opp av Telemarksendinga (lokalradio) mens jeg gikk der i tusmørket, og måtte fortelle om hvor deilig dette er. For det MÅ da være bedre enn å sitte i et lukket rom (les treningssenter) og svette !!!!! Attpå til er min trening ganske så gratis !!!

Fikk igår melding om at jeg blir oldemor (hjelp) til sommeren, men jeg er da ikke sååååå gammel ??!!!! Får holde formen vedlike uansett.

søndag 29. januar 2012

Bursdag




Mine to yngste barnebarn hadde bursdag i helgen, Oscar fylte 4 år på torsdag og Marthe 2 år idag. Kakene var spesiallaget , og det var sjokoladekake inni.

onsdag 25. januar 2012

Igang



Nå er jeg visst igang igjen. Mitt alternativ til Treningsstudioer, er kollevandring. Det er altså ca en time bare oppover i skogen, opp til ei lita hytte der det alltid er noen.Jeg får iallefall svettet litt, og regner med at det ikke er usunt. Nykokt kaffe, hyggelig mennesker i alle aldre. Nå om dagen er det fast tråkket sti, snøen henger tungt på trærne langs stien, det er som å gå inn i et ekte norsk julekort. Så er det litt kortere i tid ned igjen. Altså nærmere to timers trening med litt pause imellom. Fint å starte dagen på denne måten, og jeg trenger ikke hodelykten på hele veien lenger (jeg starter gjerne ved halv 7-tida) , det er også deilig å virkelig kjenne at dagene blir lenger.

tirsdag 24. januar 2012

Rydde- og- kaste-lune



Åååhhhh, det er såååå deilig å få kastet noe jeg har sett på nesten hver dag, nemlig syltetøyglass med innhold fra 2007 og sånn !!! To bøtter syltetøy ble kastet, glass vasket (det er da man skulle hatt oppvaskmaskin!!) , noen av de minste har jeg lovet bort, resten skal i glasscontainer. Ryddig ble det i hyllen i kjellerboden, som forøvrig inneholder mer som kan kasseres. Godt å være i dette lunet, det blir så ryddig, og så god samvittighet man får.
Når det gjelder syltetøy, så har jeg innsett at jeg ikke lenger er den 'husmoren' jeg engang var. Kan huske det var en tilfredsstillelse å ha syltetøyglassene 'laina' opp i hyller, flott merket med sirlige merkelapper. Nå har jeg ikke tid til dette, og vi spiser ikke syltetøy, så hvorfor bry seg med sylting, da ?? Vi bruker en teskje syltetøy hver morgen til frokostblandingen, that's it.

Sånn ær'e bare !!!

mandag 23. januar 2012

Padder



Mitt yngste barnebarn Marthe er allerede dreven på data, i en alder av snart 2 år.

Og da jeg la ut bildet på FB, så fikk jeg kommentaren fra vår eminente redaktør av lokalavisen : Jeg husker vi også lekte med padder !!!!!

torsdag 19. januar 2012

Seniortur 2 . 2012





Årets andre Seniortur med Turistforeningen. Dagen åpnet med minus 10,5, fram med stillongsen, super'n, motorvarmeren påkoblet, og jeg fikk parkert noenlunde lovlig i passende avstand fra utgangspunktet. Ca 50 stykker ville være med, og vi fikk en flott rusletur på Kleiva, en av de gamle bydelene i Skien. Vår utmerkede turleder Alf Krossli førte oss rundt på kjente og ukjente gangveier, og været kunne ikke vært bedre. Temperaturen ble bedre etterhvert, og enda varmere ble det da vi benket oss på 'bakrommet' i turistforeningens kontor. Vi fikk se bilder fra turene sist år, og hadde et koselig samvær.

Jeg er veldig takknemlig for at jeg kan være med på disse rusleturene, selv om jeg ikke er sikker på om jeg kan kalle det 'trim'. Deilig å være ute i det fine været, uansett.

mandag 16. januar 2012

Vinterkledd



En av grunnene til at vi (gubben og jeg ) ikke kjøper oss hus i England, er nettopp slike vinterbilder som dette. Jeg ville savne norsk vinter som vist her . Ikke at jeg er spesielt glad i snø, lenger, men når snøen ligger slik over 'landet' DA er det vakkert.

torsdag 12. januar 2012

Hjellevannet rundt med Seniorene


/>

I Skien sentrum har vi 'ælva', som forøvrig er begynnelsen til Telemarkskanalen. Rundt Hjellevannet, som egentlig er en bred elv, har det i mange år vært forsøkt å lage en tursti, tilrettelagt for rullestoler også. Nå er det gitt klarsignaler til flere problemsteder, og vi fikk i dag orientering om hvor saken står, og fremdriften, som ser lys ut.
Jeg var så heldig at jeg fikk være med Seniorene i Turistforeningen idag, da de gikk rundt dette Hjellevannet, så langt det lot seg gjøre. Steder som det ellers er stengte dører, ble idag åpnet for oss. Og jammen skal det bli spennende når prosjektet er fullført, forhåpentligvis allerede neste år.
Det er ikke bare i skogen man kan gå tur !!!!

onsdag 11. januar 2012

Ut på tur - til Galtetjern





Når man våkner med hodepine, da er det lett å bruke det til unnskyldning for ikke å dra på tur. MEN jeg tenkte at kanskje det hjelper med litt frisk luft. Minus 7, sola brøt frem over tåkehavet, og sammen med 25 glade turvenner ruslet vi inn til Galtetjern. Der ventet bålkaffe og bålvafler i den flotteste solhellingen. Hodepinen var som blåst vekk, og jeg takker for at jeg kunne åpne årets tursesong i et slikt flott vær. Det er kommunen sammen med turistforeningen som drar igang disse turene på onsdager, såkalt lavterskelturer, aldre fra 30 til 90. Veldig bra tiltak, og jeg blir gjerne med, selv om jeg fortrinnsvis nyter stillheten i skogen alene.

fredag 6. januar 2012

Har jeg tatt feil ??



Da jeg forleden kjørte over Breviksbrua og så ned mot Øya i Brevik lurte jeg faktisk på om jeg hadde sett feil på kalenderen !!! Dette er jo et bilde som passer bedre til april !!!! Ikke snø, flott sol som sveiper seg over Øya. Men vinteren er vel ikke helt over..........

onsdag 4. januar 2012

2011 går over i 2012




Ett år ligger bak oss, det er summert opp og gir grunn til ettertanke, samtidig som ett helt nytt år ligger foran oss, som vi kan fylle med de vi måtte ønske. Noen ting kan vi ikke bestemme selv, tenker på at min far ble nesten 91 år før han døde i mars. Noe kan vi gjøre mer bevisst, tenker på en gammel tante som setter pris på besøk. At Peru-turen min nærmer seg fryktelig fort, et høydepunkt i livet, forhåpentligvis, det er iallefall første spennende begivenhet dette år.

Vi feiret julaften hos min eldste datter, og hennes to minste koste seg med to tomme pappesker mens de ventet på pakkene. Det enkle er ofte det beste. De har en storebror på 24, som kortet ned tiden med litt lesing. Legg merke til armen til lillebror som har hudkontakt med storebror, rørende. Kanskje fordi jeg er bestemor ?

Ellers snørret jeg meg inn i det nye året, liggende horisontalt på sofaen på hytta, ingen stor feiring av det nye året for min del.

Og idag skal jeg får sprøyter mot 'det meste', siden vi skal dra til et land laaaangt borte. Jeg drar jo bare til Storbritannia der man ikke trenger slikt.

Godt Nytt År.