mandag 24. september 2012

Endelig Kongsberg!!

Tenk at jeg endelig fikk gått denne gamle rideveien fra Luksefjell til Ravalsjøen. Mangt har jeg lest, og mye har jeg hørt om denne Langeruddalen, der det engang var planlagt vei, men det ble aldri det. Og historien forteller at nettopp i denne dalen ble det skutt mest bjørn, det kunne være opptil 5 bjørnehi rundt der jeg satt, i fred og ro , og lot historien senke seg over meg. Jeg luktet ingen bjørn, ei heller noen andre dyr, bare spor av noe elg, og noen forskremte storfugl, det var det jeg så i denne villmarken. Stien var godt tråkket, noen steder var den bygd opp, og det sies at Kong Oscar II red til hest over her på vei fra Kongsberg til Skien. Jeg lot stillheten tale, og bare nøt dagen. Jeg er heldig som kan nyte skogen i fullt monn, og ikke være redd for den, det er nemlig ingen mobildekning i dette området, så jeg har lovet mine barn at jeg skal holde meg til sti og vei på mine vandringer.

torsdag 13. september 2012

Nonsåsheivarden på Gautefall

Da er jeg i gang igjen, denne gangen hadde Seniorene i turistforeningen tur til Gautefall. Kjell Peder, guide og kjentmann tok oss med innover fjellheimen fra Rytterspranget til Blekavarden, som altså het noe annet engang. Vi var kjempeheldige med været, sola skinte, det luftet litt, og sola gikk bak skydekket akkurat da vi kom ned til bussen igjen. Hyggelige mennesker som alltid, og jeg var glad jeg var med.

tirsdag 11. september 2012

Min sykkel

Dette er altså min sykkel i England, kjøpt i England for ca 17 år siden - still going - og siden jeg synes det går litt tungt innimellom, så veide jeg sykkelveskene mine, og jammen veide de 18 kg !! Ikke rart jeg synes det var tungt !! Men vi sykler hele tida fra sted til sted, uten å legge opp rute på forhånd, så vi må ha alt med oss til enhver tid. (Og ikke er det 'racerdekk' heller !!). Men jeg vil heller svette på en sykkel, enn å svette på en badestrand, til forskjell fra mange andre.

fredag 7. september 2012

Kanskje det hadde vært mindre slitsomt med en motorisert doning ?. Øya heter Staffa. Og frokosten en morgen et sted var innbydende.

tirsdag 4. september 2012

Årets sykkeltur ??

Jeg er liksom litt usikker på om jeg skal kalle det sykkeltur, siden vi tok like mye tog og litt båt. Det er langt fra Manchester i England til Oban i Skotland, så vi hoppet like gjerne av toget i Carlisle og lå over der en natt. På hjemturen hoppet vi av i Lancaster, så ble det nye steder. ellers var vi noen dager i Oban, båt over til Isle of Mull, som var det egentlige feriemålet iår, vi syklet rundt på øya i ikke altfor vått vær, og fikk sett det meste . Smale veier, og ikke punkterte jeg før i Lancaster . Lurer på hvorfor det alltid er jeg som punkterer ??!! Vi hadde en begivenhetsrik tur. Siste helgen var vi sammen med tre venner fra Norge, som kom til Uppermill, der vi har engelske venner som tar vare på syklene våre. Men 20 dager er leeenge, synes jeg.