onsdag 12. desember 2012

Harrytur

Nå er jeg ikke helt sikker på at de kaller det Harrytur over hele landet, men jammen ble det en tur over grensen med min datter og hennes eksvenn. Vi kjøper ikke så mye kjøttvarer, men desto mer brennevin. Vi fikk deres kvote også, derfor har vi juleakevitten ihus, og vel så det. Nydelig vær, minus 19 da vi dro tirsdag morgen, det var litt mildere i Sverige. Mye folk på båten, men ikke plagsomt, og god mat. Og jeg lot meg verve til Colorline Club, i tilfelle det blir en tur til ... engang. !!

mandag 10. desember 2012

Så kom snøen

Endelig fikk jeg smake julegrøten på Siljuknatthytta. Hadde tenkt å gå en ny trase, men det snødde tett da det lysnet av dag, så vi bestemte oss for en liten runde i området. Det var tungt å stampe i snø opp til Ulvskollen, fikke liksom ikke kroppen med meg idag, men opp kom vi, og en liten kafferast på Brynhildsbu hjalp. Så var det videre mot siljuknatthytta, det blåste friskt, og snødde, men i minus 5 er ikke snøen veldig tung. Vi ankom hytta , der grøten sto ferdig og ventet på oss. To ildsjeler fra Skien Turlag står for denne grøten hver jul, ja det var faktisk 20ende julen de arrangerte, og det var min første gang. Håper jeg kan få det til neste år også. Det var mye holkeis under den løse snøen, jeg hadde brodder, men min veninne hadde ikke det, så hun var nedi snøen flere ganger, men det gikk heldigvis bra. En fin tur, godt å komme i hus etter mange timer ute.

mandag 3. desember 2012

Desember på hytta

Jeg kunne ikke la være ........ Han så bare ut som selveste julenissen, min samboer, der han var ute og matet fuglene på hytta igår. Kalde minusgrader, 8 i tallet, men heldigvis ikke snø enda. Iallefall ikke så mye, selv om det var hvitt idag tidlig da vi dro hjem, ca 10 cm fnugglett snø. Det skal da ikke snø på minus 8 ????