søndag 27. januar 2013

Værsyk ?

Det var nesten så jeg snudde i døra, da jeg skulle ut i dag tidlig. Det regnte lett, men temperaturen var bare minus 2.5, og jeg hadde kledd meg til tur, så det var bare å legge ivei. Tåka møtte meg oppe i liene, trærne var melisglaserte, og det var trolsk og deilig å gå. Brynhildsbu, hytta på toppen, var varm og kaffen var ferdig, og noen kolletravere var på plass. Deilig med god samvittighet !!!

fredag 25. januar 2013

Morgensol har gull i munn.

Det er liksom greit at det er minus 15, når morrasola åpenbarer seg slik en fredagsmorgen. Hadde bare mobilkamera med meg, men synes det ble bra allikevel.

tirsdag 22. januar 2013

Kolletur i vinterkulda

Selv om sola forsøker å minne oss om at det går mot lysere tider, synes jeg det er g anske kaldt når gradestokken viser minus 15. Men med tilbud om fersk gjærbakst på Brynhildsbu, hytta på toppen av 'kollen min', så var det bare å kle seg.

torsdag 17. januar 2013

Hjellen rundt

Seniorene i Skien Turistforening hadde sin torsdagstur i et flott vintervær, og vi gikk rundt Hjellevannet, som ligger midt i Skien by. Bakkestranda er badestranda i byen, og her var det svaner og andre fugler som koste seg i vintersola. En båt hadde sett sine beste dager, og jammen varer jula helt til påske !!!!!!

fredag 11. januar 2013

Kolletur 4

Det er noe med rutiner, også i naturen. Tenkte at jeg er vel litt allsidig, siden jeg den ene dag går med 45 skravlete seniorer, og neste dag nyter å gå opp til denne kollen min i ensom majestet, med hodelykt den første halvtimen (ca halvveis), og kan la tanker komme og gå. Begge dager ble like 'goe'.

torsdag 10. januar 2013

Seniortur 1 Gråten

Vi var 45 spreke seniorer fra Turistforeningen som gikk årets første torsdagstur i et fantastisk vintervær. Så heldige vi er som kan komme ut i frisk luft , ja, ja, frisk og frisk, men siden vi går disse turene i byens lokale strøk, så må vi bare ta med litt eksos. Men prøver å gå i trafikkfattige gater.

mandag 7. januar 2013

Januartåke

Nesten helt feil tittel, men det er altså tåken som legger slikt rimfrostlag på busker og trær, og greier sola å bryte gjennom, blir det sååååå vakkert.

søndag 6. januar 2013

En søndag i januar

For det ER noe med vinter og snø. Fredfullt dekker den vann og skog, og jeg blir grepet av stillheten, ikke et vindpust, ikke en lyd...... lenge kan jeg sitte og mimre her ved dette fjellvannet som kan fortelle så mye om mine forfedres liv og slit. Det er da jeg skjønner at jeg er over 'middagshøyden'. Men enn så lenge kan jeg ta meg tid til å sitte slik og tenke og undres.

lørdag 5. januar 2013

Alene

Det er vel slik det kan være .... noen ganger.... i den store verden.

torsdag 3. januar 2013

2013 - Et nytt og spennende År

Da er det på'n igjen. Et helt nytt og ubrukt år ligger foran oss, og vi er klar til å bruke det. 2012 ble et så begivenhetsrikt år for meg, at jeg er spent på hva dette nye vil bringe. Attpå til fyller jeg 66 år, og det er da 'livet tar til', som Wenche Myhre synger om. Jeg var så heldig å få billetter til hennes show i Skien i mars, så jeg gleder meg vilt. Boken hennes fikk jeg faktisk i to eksemplarer, så jeg må bytte den ene. Tror jeg ser om jeg finner en bok fra Lofoten, eller noe. Det er en reisedrøm. Jeg startet dette nye året med en tur til Ulvskollen, der jeg noen år har greid 100 ganger, men tror ikke jeg vil ha det som mål iår. Det er greit å gå dit fordi jeg ikke er sååå veldig glad i å gå på ski lenger, og dit er det tråkket sti i snøen, og det er nesten alltid noen som er før meg som fyrer og koker kaffe i den lille hytta på toppen. Bildet er tatt ca kl 08.30, rett før det ble skikkelig lyst, og tåka lå rundt åsen. Brodder var et 'must' idag.