onsdag 29. mai 2013

mandag 27. mai 2013

Ut på tur




Joda, det skulle vært en flott tur, men jeg må skjerpe meg, jeg oppdaget ikke de blå merkene før jeg kom tilbake til bilen. Gikk rundt og vaset i et hogstfelt uten å finne et eneste merke. Temmelig oppgitt tenkte jeg : Det er ingen skam å snu. Bedre lykke neste gang. Utsikten var allikevel flott, selv om en stubbe bare sto og lo av meg !!!!

onsdag 22. mai 2013

Topptur 5 - Østre Vealøs

På toppen av Østre Vealøs

Skilt som minner om tiden da det ikke var oppkjørte løyper i flere meters bredde.

Godt skiltet

Ikke den store utsikten når regnbygene står i kø.

Det ble en våt tur til denne toppen, der jeg aldri hadde gått før. Jeg hadde denne gangen med meg kart, og følte meg ganske trygg. I tillegg var det en godt merket blå-løype. Jeg gikk tørrskodd til topps, men så kom regnet, så jeg droppet en liten rundtur. Ble klissvåt da jeg gikk ned, men møtte noen andre turglade jenter (gutter er pyser !!) og det hjalp liksom på humøret. Fint å gå hit, ikke så bratt, og jeg brukte ca 3 timer på turen, som er ca 7 km. Men jammen ble jeg sliten. Begynner nok å bli gammel.

tirsdag 14. mai 2013

Topp 4 - Vestre Vealøs

Vealøstårnet kan man se fra mange steder i Grenland, det rager 168 meter over bakkenivå som ligger på ca 500 moh. En sender for fjernsyn, radio og øvr. elektronisk kommunikasjon.

Ikke akkurat den beste utsikten idag, jeg hadde sol, regn og snø på denne turen.

Kan vel betegnes som urskog, en merkelig sopp på den brukne trestammen.

Rester etter Oddebakken, brukt under NM i 1969, men nedlagt pga feil profil?? Ikke at jeg har noe greie på hopp, men artig å se rester fra forsums tid.

Turen tok meg ca 3 timer, og selv om været var så der, synes jeg det er godt å komme ut. Denne Ti-toppern i Grenland sporer til innsats, særlig siden min lillesøster også har begynt å gå disse toppene. Vi går hver for oss, hun er 16 år yngre enn meg og jobber fortsatt. Så gjenstår det å se om vi greier å fullføre minst 10 av 16 topper i løpet av sesongen. Jeg begynner alltid friskt, men har ennå aldri fullført. Nå har jeg blitt 66, så da er det vel håp ??!!!

mandag 13. mai 2013

Topptur 3 - Piggen

Ikke imponerende høyde over havet.

Vått og klissete var det å gå til denne 'toppen', som av ukjente årsaker har fått navnet Piggen. Ingen utsikt, ei heller noen stigning til toppen. Merkelig, men den teller som Topptur, og 1600 personer hadde skrevet seg inn i boka før meg. Den ligger i et populært turområde i utkanten av Skien.

Jeg startet i sol, og fikk plaskregn på tilbaketuren. Men siden det ikke er noen utsikt her, så var det greit å gå hit i et så vekslende vær som det var idag. Da er det 7 igjen !!! Sukk !!

tirsdag 7. mai 2013

Mælakollen - topptur 2

Da er jeg altså igang, og årets andre tur ble til Mælakollen i Siljan (nabokommunen). Været var bare fantastisk, litt disig, men jeg synes morrasola er best, selv om jeg ikke startet før halv 8. Det tok en times tid å komme til topps, og en halvtime ned igjen. Mye elglort i området, men tørt og fint å gå.

Disse bregnene er jo rene kunstverk om våren. Gleder meg til de får strekt litt på seg.

Om det ikke var et sammenhengende teppe av hvitveis, så er småteppene vakre.

torsdag 2. mai 2013

Oslo i mai

Hadde gleden av å komme på Høvikoddden i helgen, samt Kalvøya. vi var på besøk hos venner som tok oss rundt på en liten sightseeing. Ikke ofte jeg er på de kanter, nei. Kaldt i været.