torsdag 19. september 2013

Seniortur til Kalhovd Turisthytte.


Jeg var så heldig at jeg kunne ta turen til Kalhovd Fjellstue med Seniorene i Skien Turlag. Siden jeg aldri hadde vært her før, var det en spesiell opplevelse for meg. Fjellet hadde pyntet seg i farger, og himmelen var knallblå, iallefall på onsdag. Vi dro tirsdag morgen i overskyet og truende vær, stoppet på Rjukan, der vi tok kabelbanen til Gvepseborg. Her spiste vi nydelig middag, før vi gikk Solstien, en kjent tursti oppover i fjellet. Men selv Gaustatoppen gjemte seg i skydekket, og det småregnte litt.
Vi dro videre, og kom etterhvert opp til Kalhovd, der vi ble innkvartert og inntok en bedre middag. Tre-retters er for mye for meg, men...... Etterpå slappet vi av i peisestuen med historier, diktlesning og konkurranse. Ja, til og med litt allsang.
Onsdag var det nydelig vær, og vi tok fatt på stien retning Mårbu, noen plukket molter, noen skravlet seg oppover, og noen hastet inn til der vi hadde utsikt til Synken. Nyyyydelig å bare gå innover i fjellet. Snakket med en tysk student som hadde ligget ute siste natt, og skulle videre mot Jotunheimen Nasjonalpark. Heldiggrisen. Noen hadde startet vorspiel ute på vollen da vi kom tilbake, og stemningen ble høy, Jegermester, Akevitt, rødvin og hvitvin, og jammen kom det litt cognac på bordet også. Hvem sier at seniorer er noen hengehoder ???? Middagen smakte etterpå, og det ble mer underholdning av oss selv.
Torsdag var det tjukk tåke. En av oss hadde bursdag, og en kreativ dame hadde laget 'bursdagskake' av lyng, mose og molter. Oppfinnsomt!!. Noen gikk tur på de nærmeste toppene, og ved middagstid var det tid for retur. Et par flotte dager 'På Telemarks Tak'.

2 kommentarer:

  1. Tar virkelig av meg hatten for deg Bjørg!! du er så flink til å ut på tur, beundringsverdig :-)

    SvarSlett
  2. Hei igjen Bjørg. Jeg var inne på bloggen til Anne og så deg der. Jeg tenkte at det var da lenge siden jeg hadde besøkt din blogg. Jeg leita i blogglista , men fant den ikke. Rett og slett borte. Hmm.. Rart. Men nå har jeg lagt deg inn på nytt og sett på bloggen din at du har sannelig vært aktiv ja. Mange turer både innalands og utenlands. Blir du bare sprekere med åra? Jeg har hatt dårlig rygg med isjiassmerter, så jeg har har vært forholdsdvis rolig i sommer. Men ett par turer har det da blitt. Men da vi var i Lysefjorden bestemte jeg meg for ikke å bli med på Prekestolen. Hofta verket for mye. Ja ja, noen utenlandstur har det ikke blitt. Får se til vinters om det blir noe.
    Mange fine bilder og mye godt lesestoff til, i bloggen nedover her.
    Ha en god helg.

    SvarSlett