søndag 6. desember 2015

Brynhildsbu og Siljuknatten 2.søndag i advent 2015

Hadde telefonen på vekking, og kom meg avgårde. Mørkt som en sekk. Kun en bil på parkeringa, da visste jeg at varm hytte og kaffe ventet. Var forespeilet to is-svuller under mastene, og jeg greide å tråkke på begge ! Ha'kke sååå god hodelykt, da ! Fint å gå i mørket og la tankene vandre. Undring over dette med Brynhildsbu som er lik en magnet. På morgenfrisk "ungdom". Det lysnet etterhvert, og Øistein tok meg igjen idet jeg puttet hodelykta i lomma. Litt småprat mens vi gikk. Jeg er ute av form, og syntes det er slitsomt å skravle mens jeg går. Selv om det er hyggelig, og Øistein er en hyggelig kar. Jeg forsøkte å 'jage' han foran meg, men vi ankom Brynhildsbu samtidig.

Trond satt klar med nysilt kaffe og (altfor) varm hytte. Ingen hadde kassert koppen min, selv om det var lenge siden jeg hadde vært der. Etterhvert kom Bjørn, Ole, Otto, Hans ,Øyvind J,. Det ble en hyggelig morgenstund, som vanlig, med gode kollevenner.

Det var annonsert julegrøt på Siljuknatthytta. Vi gikk på lang rekke retning dit. De andre gikk fort, og jeg sakket akterut . Men så tok jeg dem igjen, for Ole hadde sklidd og falt. Heldigvis gikk det tålelig bra. Tempoet ble satt ned. Plutselig var vi ved Skien Kommunes Midtpunkt.
Det var en varde som har vært mye omtalt i media, og jeg fikk kvittert i en bok at jeg hadde vært der. Sola sendte noen fattige stråler på stien der vi gikk.
Fremme ved Siljuknatthytta var det flagg og åpen dør. Inne var langbordet fylt av grøthungrige mennesker. Elise og Ronald sto for servering av nydelig rømmegrøt. Folk kom og gikk hele tida. En hyggelig tradisjon.
Brubergdalen er steinet og utrivelig å gå, så jeg (og noen andre) valgte stien over Pytten til Sverrestien, og ned den. Turfølget mitt ble etterhvert borte. (Skjønner ikke hvorfor de skal ha det sååå travelt !"!)

Parkeringa var fylt opp av 41 biler, og gudene vet hvor alle disse menneskene var, for jeg møtte ikke sååå mange. Men det er mange stier som fører til dagens mål.

Det småregnte, enda yr.no hadde meldt fint vær. Det er deilig å være hjemme før kl 12. God samvittighet fordi jeg hadde fått opp pulsen flere ganger.

En fin Annen Søndag i Advent 2015.
2 kommentarer: