torsdag 29. september 2011

Årets siste seniortur




Dagens vær var som skapt til en tur, årets siste seniortur gikk til Blåfjell, og jeg var med. vi var nesten 40 stykker som tok turen i dette fantastiske høstværet vi har om dagen. Leder sto for kaffeservering, og vi fikk fløytepill og opplesning på kjøpet. Jeg er glad jeg er så sprek at jeg kan være med på disse turene. Håper jeg 'lever og har helsa' (som de sier) til neste år.

onsdag 28. september 2011

York






Da har vi altså vært en langweekend i York, der vi har vært noen ganger før. Denne gang hadde vi med oss et vennepar som var der for første gang, så vi tok med oss en del severdigheter.

Jorvik Vikingesenter var bedre enn for 12 år siden, York Minster er et MUST, en fantastisk flott katedral, York Brewery med så bra øl at til og med jeg tok en smaksprøve, Cliffords Tower med utsikt over byen,Railway Museun flott selv om jeg ikke er spesielt interessert i tog (vår venn jobber i jernbaneverket, så det var flott for ham !), og ca 40 puber.

At en slik leddbuss fant veien innimellom en slik gammel flott by, er nesten komisk, og helt malplassert, synes jeg. Og skoene på benken i York Minster, har jeg fått tips om kunne tilhøre organisten !!

På lørdag tok vi toget til Scarborough, en liten badeby på østkysten, der jeg nesten brakk armen !!!

Har du ikke vært i York, så anbefaler jeg turen på det varmeste.

onsdag 21. september 2011

Høst






Det høstes. Jeg kjørte til Luksefjell idag tidlig i håp om klarvær, siden det var tjukke tåke her jeg bor, men neida. Tåka lå like tett der , ca et par mil unna der jeg bor. Kanskje jeg var for tidlig ute. Men disse 'kingelvevene' på trærne er fascinerende, synes det er nesten kunstverk !!

torsdag 15. september 2011

Gautefall - ny tur






Dagens tur med Seniorene i Telemark Turistforening gikk til Gautefall. Nå kjører jeg over Gautefall nesten hver helg, men stopper aldri, derfor var det med stor interesse og glede jeg kunne være med på denne turen. Vi hadde en lokal turleder, som kjente området, og førte oss på kjente stier, og sørget for at vi kom tilbake til utgangspunktet. Været var mest knallblå himmel og sol, ikke ett eneste regndrypp !!! Dette var sesongens nest siste tur, og jeg håper jeg kan være med på årets siste tur også.

onsdag 7. september 2011

Høst



Det er vel ikke til å komme forbi at høsten er her. Dette knallrøde bladet lå der som et bevis, da jeg var på tur opp til Venstøptjern idag. Det ble 2 1/2 times rask gange tur/retur. Deilig temperatur, og bekkene var som fosser.

lørdag 3. september 2011

Kjerringsveiven 2011



Årets Kjerringsveiv, min aller første, ble gjennomført i tjukk tåke og regn. Dette er for bare jenter, og vi går ca 9 km i terrenget. Det sies at det skal være ca 2000 jenter som hvert år går denne 'sveiven', ved foten av Gaustatoppen. Vi gledet oss til rømmegrøt da vi kom til mål, men de hadde antakelig glemt å ha i rømme, for den smakte ingenting !!!! Nå sitter jeg på min søsters hytte i Tuddal, ikke langt unna, og vi har fått varmen i kroppen igjen. Et flott arrangement, men værgudene sviktet.