onsdag 13. april 2016

Kirkejakt en onsdag i april 2016

Jeg er litt usikker på hva som ligger i 'mils omkrets', men jeg tok en tur i 'nærområdet. Det ble 43 mil, og resulterte i 6 nye kirker til kirkealbumet mitt. Det var jeg egentlig fornøyd med. Det tar bare litt tid !! Det var kjørevær, og kroppen var klar for en liten tur. Egentlig hadde jeg tenkt meg nedover Sørlandet, men så tok jeg av mot Geiteryggen, videre mot Vold. Endelig fikk jeg stoppet ved en flott foss langs Drangedalsveien, før Kilevannet. Har sett større vannføring, men...
Kilevannet lå speilblankt og ventet bare på våren.
Jeg bestemte meg for å finne Kroken Kirke, dit hadde jeg aldri kjørt. Passerte Neslandsvatn Stasjon, og ble glad da jeg fant kirken , nymalt og velstelt. Så sjekket jeg veiboka, og fant at det gikk en tversovervei til Gjerstad. Der var det jo en kirke, også.
Dårlig med bensinpumper der jeg kjørte idag.
Smal grusvei etterhvert, litt preget av telehiv, men lite trafikk. Jeg senket skuldrene, som jeg alltid gjør når jeg kan være i skogen, enten på beina eller i bil.
Pølse og brød smakte i Gjerstad, før jeg fant en ny tversovervei over til Vegårdshei. Fint å kjøre i de dype skoger i Gjerstadområdet.
Denne rare runde steinen lå ved kirken, uten historie, men den het Abels stein, etter den kjente matematikeren Niels Henrik Abel, som hadde oppholdt seg her...
Det er jo ikke lett å se hva som står på skiltene, men jeg brukte magefølelsen.
Jeg har jo sikla på Lårdal Kirke en stund, og for å komme dit måtte jeg til Åmli, og videre nordover rv 41, den såkalte Telemarksveien (som går mest i AustAgder). Opp til Treungen, videre langs Nissevann. Dette vannet er jo langt som et vondt år. I tillegg var det veiarbeid store deler av strekningen. 5o km fart og lysbrunt støv...jammen godt jeg ikke hadde nyvasket bil.
Nissevatn lå krystallklart, havblikk.
Vråvatn var likedan. Det er da man bare NYTER....
Jeg har Statoil-kopp, og fyller på de stasjoner jeg ser. Niste hadde jeg ikke, men det duger med rundstykke og Ridderost.
Kom til Dalen, og hadde glemt at veien opp til Eidsborg var stengt. Da var det bare å kjøre til Åmot, og ta av ned til Lårdal. Kirken hadde en fantastisk beliggenhet. Dagslyset begynte å svinne, så jeg kom meg opp på E134, passerte Høydalsmo og Seljord. Spiste ved Seljordsvannet. Var hjemme kl 21. En flott dag langs veier i vårt vakre fylke + litt i Agder....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar