tirsdag 8. mars 2011

Grønnfink og grankorsnebb
Grønnfinken ser vi hele vinteren utenfor hytta, de er som oftest 6 - 8 stykker, de liker godt solsikkefrø, og er vakre med sin knallgule stripe.

Grankorsnebb har jeg aldri sett tidligere, men de satt midt i veien der jeg kjørte. Hadde ikke stativ, og tok bilder fra bilvinduet. Måtte redigere litt for å få frem fargene, men har bestemt meg for å kjøre oppover samme sted (tar med stativ !!) og håper på bedre bilder. Men måtte allikevel legge ut dette, og lurer på om det er noen som har sett den før !! Ornitologisk forening sier de hekker nå i mars allerede, så da vil de vel være i samme område som jeg så dem. Spennende !!

2 kommentarer:

  1. Grankorsnebb har jeg ikke sett her. Men grønnfinken er fast gjest på fuglemateren. Grønnfinken ble bra den. Du får ta med 70-300mm objektivet og stativet og prøve igjen på grankorsnebbeen. Ser ut som avstanden ble for stor i forhold til objektivet du brukte. Men kan hende de er ganske skye av seg også, og da er det ikke så lett å få de på noenlunde nært hold. Men lykke til. Ha en fin tirsdag.

    SvarSlett
  2. mmm, vi har bare grønnfink om sommeren. Og takk for det, de "krangler" så mye og så er de så mange. Men kjekt med fugleliv er det jo.

    SvarSlett